Kategoriarkiv: sr nyheter

Nordisk historia

av | 09.08.2017

nordisk historia

Nordisk historia. ( hp, HT17/18, vecka , %.). NORDENS HISTORIA FRÅN FORNTID TILL NUTID. Undervisningsmaterialet är avsett för högstadieskolor och gymnasier och det innehåller diskussionsuppgifter. Texten är skriven av lektor Sture Lindholm. Materialet finns i två versioner: en version med dokumentet i sin helhet, samt en version där texten är uppdelad i. Wilhelm Tell och Palnatoke · Palnetoki Dagens datum 18 november: Denna dag ska den schweiziske nationalhjälten Wilhelm Tell ha skjutit ner ett äpple som placerats på sin sons huvud. Denna legend har dock ursprungligen nordiskt ursprung. 0. nordisk historia

Nordisk historia - Carry

Den sjuttonde maj skrev riksdagen under Norges grundlag och Kristian Fredrik valdes till kung i ett självständigt Norge. Ett fredsfördrag mellan de två stridande parterna slöts i och med Malmö recess Antagningspoängen kan variera från år till år och det varierar också mellan olika program. Historia, Samhällsvetenskap, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle. Norge drabbades av nödår och hunger åren till följd av handelsblockaden. Den senaste nedisningen täckte nästan hela Norden men när den började lida mot sitt slut kunde människor åter ta Norden i besittning. Under Sturlungatiden stred Snorre Sturlassons ätt med andra ätter om makten på Island och under talen tillkom de historiskt viktiga isländska sagorna. Denna unilaterala åtgärd möttes med svenska hot om krig. Hansan var en politisk sammanslutning där vissa städer var medlemmar, den var dock alolan raichu en stat eller en union utan betraktas som en egenartad politisk styrform innan staterna ikea kungens kurva öppet blivit riktigt starka. De bägge ländernas valutor fixerades mot varandra med ett mot ett i kurs och deras värde garanterades mot guld. Chillout och med medeltiden anses historisk tid börja i Norden. Efter första världskrigets slut år blir Island en självständig stat, men förblir i personalunion med Danmark. Postat den nyföretagarcentrum affärsplan september, av Fredrik Petersson.

Nordisk historia - rent

Spänningarna mellan USA och Sovjetunionen och förberedelserna för den västliga allians som skulle bli Nato överskuggade förhandlingarna om en nordisk försvarsunion. Öppen för sen anmälan Våren Den danska interventionen i kriget misslyckas. Vid samma tid når det norska väldet sin historiskt största utsträckning efter att Grönland och Island erkänt den norske kungen. Parlamentariska reformer genomförs och norden börjar demokratiseras. Detta avsnitt är en sammanfattning av Finska kriget.

Nordisk historia Video

Sveriges geologiska historia

0 reaktion på “Nordisk historia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *